2017-08-03 10:54:52• hírek • Kocsis Zoltán

Astra, Dinamo, Craiova: Idegenben próbálhatják meg, ami nem sikerült otthon

Három román és egy magyar csapat van még versenyben az Európa Liga harmadik selejtezőkörében. Egyikük sem tudott előnyt szerezni az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen, a román együttesek ráadásul valamennyien hazai pályán kezdtek.

A legrosszabbul a Craiova járt, amely egy gólos vereséget szenvedett a Milan ellen. Tegyük hozzá gyorsan, a papírformának megfelelően. A kék-fehérek Milánóban sem számíthatnak sok jóra, még akkor sem, ha az olaszoknál egy sor sztár nem léphet pályára különböző okok miatt: Leonardo Bonuccit és Lucas Biglát erre a kőrre még nem nevezték, Alessio Romagnali sérült, Gabriel Paletta és Carlos Bacca távozóban van, Ignazio Abate és Luca Antonelli pedig „technikai okok” miatt maradt ki a keretből. Jelentsen ez bármit is. Várhatóan ott lesz viszont a kezdőben az első meccsen még szerepet nem kapott Hakan Calhanoglu és a sérüléséből felépült Suso is lehetőséget kaphat.

A Craiova egy Steaua elleni 1-1-es döntetlennel hangolt a mérkőzésre, így idei bajnoki mérlege egy győzelemből és két döntetlenből áll. Odahaza nem nyújtottak rossz teljesítményt a néha láthatóan motivációs problémákkal küszködő, kissé indiszponált és minimalista Milan ellen, de hazai közönség előtt nyilván mindenki igyekszik majd bizonyítani a San Siro több tízezres közönsége előtt.

Szintén patinás stadionban patinás ellenfél ellen próbál meg továbbjutni a Dinamo: a San Mamesben szinte verhetetlen Athletic Bilbaót kellene legyőznie piros-fehéreknek. Akiknek önbizalmat adhat, hogy a hétvégén 1-0 arányban legyőzték a bajnoki címvédő Viitorult. Ezzel együtt a baszkok a mérkőzés toronymagas esélyesei, akik a bukaresti 1-1 után máris továbbjutásra állnak.

A legkönnyebbnek tűnő helyzetben az Astra van. És nem csak azért, mert az Olekszandrija sem játékerőben, sem presztízsben nem mérhető a Milanhoz vagy a Bilbaóhoz. Sokkal inkább azért, mert a hazai 0-0 után legalább nem került hátrányba. Főleg, hogy ellenfele nincs valami kirobbanó formában: az ukrán bajnokságban csak a hétvégi harmadik fordulóban tudott gólt szerezni. Más kérdés, hogy így is csak 1-1es döntetlenre futott erejéből a Zorja Luhanszk ellen. Ezzel szemben az Astra hármat vágott a Temesvárnak, a támadójátéka pedig jóval eredményesebb: szintén három forduló után már öt rúgott gólnál tart.

Egyedül a Videoton lóg ki a sorból, mivel a székesfehérváriak idegenben játszották első meccsüket – és veszítették el Bordeaux-ban 2-1-re. Az idegenben szerzett találat azonban némi bizakodásra ad okot, a Videoton FC szerb vezetőedzője szerint pedig a továbbjutáshoz taktikailag tökéletes meccsre lesz szükségük. Marko Nikolic kiemelte, hogy a Bordeaux erős csapat, amely jól használja gyors játékosait a széleken. Hozzátette: javítottak a csapatjátékon és külön készülnek is erre.
    
A tréner örül annak, hogy telt ház várja a csapatokat csütörtök este, igazán jó hangulatú mérkőzésre számít a Pancho Arénában.
    
Kérdésre elmondta, a kezdőcsapat összeállítását néhány probléma nehézzé teszi. Lesznek játékosok, akikre nem számíthat csütörtökön, de ez nem kifogás, hiszen az aktuálisan legjobb Videoton lép pályára Felcsúton.
    
Közölte, hogy nem kívánnak 90 percig védekezni, de nem fognak "ész nélkül" támadni sem.
    
A Videoton zöld-foki szigeteki balhátvédje, Stopira hangsúlyozta, hogy számukra a Bordeaux elleni visszavágó lesz a szezon eddig legfontosabb mérkőzése. Nem számít könnyű meccsre, de készen állnak a harcra, mert tovább szeretnének jutni.
    
Kiemelte: a csoportkör az álma a klubnak és a játékosoknak is, mindent elkövetnek a jó eredményért, az egygólos hátrány pedig esélyt ad a továbbjutásra.
    
"Jobb lenne, ha kétgólos előnnyel érkeztünk volna, de ez az eredmény sem rossz" - fogalmazott a vendégek vezetőedzője, Jocelyn Gourvennec, s hozzátette, azt kapták az első meccstől, amire számítottak. Mint mondta, az első lépést megtették a továbbjutás irányába, s a visszavágót is meg akarják nyerni.
    
"Ellenfelünk jól szervezett, tapasztalt, fegyelmezett csapat, technikás játékosokkal. Hozzá vannak szokva az ilyen jellegű éles meccsekhez, de akadnak gyenge pontjaik, ezeket kell nekünk kihasználnunk" - fejtette ki a szakvezető. Kiemelte, a legnehezebb feladat a helyzetek kialakítása, amivel az első találkozón nem voltak gondjaik, viszont a pontossággal igen.
    
"Erre fektettünk nagy hangsúlyt a felkészülés során, hogy precízebbek legyünk a Pancho Arénában, mint hazai pályán" - mondta.

Videoton – Bordeaux 20.00 m4
Olekszandrija – Astra 20.00 TVR2
Athletic Bilbao – Dinamo 21.45 TVR1
Milan – Craiova 21.45 ProTv
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: